121. Dönem Mezunumuz Selçuk Kumbasar ile "107. Yılında Çanakkale Deniz Zaferi" Konulu Konferans Gerçekleştirdik.

• Selçuk Kumbasar - Çanakkale Zaferi - GSL Büyük Amfi

Galatasaray Lisesi’nde 17.03.2022 tarihinde okulumuz Büyük Amfi Salonunda 121. Dönem Mezunu Selçuk Kumbasar tarafından 107. Yılında Çanakkale Deniz Zaferi konulu SOBİT kapsamında bir konferans gerçekleştirildi.

Okul Müdür Yardımcısı ve Tarih Öğretmeni Süleyman Ünlüsoy, Tarih Öğretmeni Bülent Bilge ve Tarih Öğretmeni Cengiz Demirci’nin katılımı ile düzenlenen konferansa her devreden toplam 109 öğrencinin katıldığı konferans saat:13.30’dan 15.40’akadar sürmüştür.

18 Mart 1915’te Çanakkale Müstahkem Mevkii Komutanı İsmail Cevat Çobanlı başta olmak üzere Türk Ordusu ve durumu ile İtilaf Devletleri ordularının durumu karşılaştırmalı olarak ele alındı. Çanakkale Türk Zaferi’nin sonuçları ve İstiklal Harbine katkıları değerlendirildi. Galatasaray Lisesinde çok büyük bir yer tutan Çanakkale Savaşları hakkında bilgi edinen genç Galatasaraylılar Selçuk Kumbasar’a Çanakkale ile ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.

Konferansın ardından SOBİT üyeleri ile birlikte şehitlikte toplanılarak okul müdürümüze nezaket ziyareti gerçekleştirildi.