Çanakkale Tarih Çalıştayına Katıldık.

5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştaya okulumuz Tarih Öğretmeni Süleyman Ünlüsoy ile birlikte okulumuz öğrencilerinden Burhan Berke Çakmak, Ahmet Emir Sevindik, Mazhar Mert Ulukaya katılmışlardır.

Çalıştaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve okulumuz mezunu Prof. Dr. A. Haluk Dursun, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı ve okulumuz mezunu Prof. Dr. Vahdettin Engin, Topkapı Sarayı Müze Müdürü Prof. Dr. Mustafa Küçükkaşıkçı, Ayasofya Müze Müdürü Hayrullah Cengiz, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,2.Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı, Emekli Tuğgeneral Yücel Karauz, Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte çok sayıda akademisyen, bürokrat ve tarihçi katılmışlardır.

İstanbul’dan tarihi liseler arasında okulumuz dışında İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi ve diğer bazı liseler katılmışlardır.2 gün süren çalıştay sonrasında Tarihi Alan, Truva Antik Kenti ve yeni açılan Truva Müzesini ziyaret etmişlerdir.

• Çanakkale Çalıştay