Galatasaray Lisesi Olarak “Milli Mücadele ve İstanbul" Konulu Bakanlık Çalıştayına Katıldık.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen “Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Çalışmaları” kapsamında “Milli Mücadele ve İstanbul” konulu çalıştaya katıldık.

13-15 Aralık 2019 tarihleri arasında İstanbul ili Fatih ilçesinde bulunan İstanbul Erkek Lisesi’nde Galatasaray Lisesi dâhil Türkiye’nin önde gelen çok sayıda okul ve öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen ve aralarında Kültür Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Tarihçi Prof. Dr. okulumuz müdürü Vahdettin Engin, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda bilim insanı, tarihçi ve akademisyen katılmıştır.  Çalıştayda oturum başkanlığını üstlenen okulumuz müdürü Prof. Dr. Vahdettin Engin’in açılış konuşmasından sonra Türkiye ve yurtdışından gelen çok sayıda öğrencinin sunum yaptığı çalıştay 3 gün sürmüştür. Çalıştay kapsamında bilimsel toplantıların yanı sıra öğrenci ve akademisyenlerle birlikte İstanbul Boğazı turu ile Topkapı Sarayı gezisi ve Ayasofya Müzesi gezisi topluca gerçekleştirilmiştir.

Üç gün süren gezi sonunda Galatasaray Lisesi’ni temsilen okul müdürümüz Prof. Dr. Vahdettin Engin, tarih zümre başkanı ve müdür yardımcısı Süleyman Ünlüsoy ve tarih öğretmeni Sema Sunay çalıştayda bulunmuşlardır. Öğrencilerimiz başarılı geçen bu çalıştayda Türkiye’nin ileri gelen tarihçi ve bilim insanlarıyla iletişim kurarak görüşme, konuşma ve tecrübe aktarımında bulunmuşlardır.

• Bakanlık Çalıştay