12 Yıl Sonra Gülbaba Türbesini Ziyaret Ettik.

Gülbaba

Galatasaray Lisesi’nin 10. sınıf öğrencileri bir geleneği gerçekleştirerek, 9 Mart 2022 tarihinde, bugün okulumuzun sınırları dışında kalan Gülbaba Türbesi’ni ziyaret ederek çevre temizliği yaptı.

Okul Müdür Yardımcısı ve Tarih Öğretmeni Süleyman Ünlüsoy, Coğrafya Öğretmeni Serap Süllü ve Tarih Öğretmeni Cengiz Demirci rehberliğinde 9 Mart 2022 Çarşamba günü 10/E ve 10/B sınıfları (156) Galatasaray Lisesinin 150 metre aşağısında bulunan Gülbaba Sokağı’ndan geçerek Gülbaba Türbesi’ne ulaştı. Sorumluluğu ve anahtarı Galatasaray Lisesinde bulunan Gülbaba Türbesi açılarak önce çevre temizliği ve düzenlemesi yapıldıktan sonra, Tarih Öğretmeni Süleyman Ünlüsoy ve öğrenciler Gülbaba’nın Galatasaray Lisesi ve kültürel varlığı üzerindeki etkisi konulu bir söyleşi gerçekleştirdiler.  Aynı zamanda Macaristan’ın Budapeşte şehrinde yakın zamanda onarılarak yenilenen Gülbaba Türbesi ile ilgili bilgiler de aktaran Süleyman Ünlüsoy, Gülbaba ve Galatasaray üzerindeki etkisini öğrencilere anlattı. Okulumuzun manevi kurucusu olarak kabul edilen Gülbaba’nın hem ülkemizdeki, hem de Macaristan’daki türbelerinin ziyaretinin, Galatasaray’ın kimliği ile bütünleşmiş vefa geleneğinin bir  gereği olduğu da vurgulandı.

Tarihine ve kültürüne bağlı olan genç Galatasaraylılar, Gülbaba Türbesini ziyaret ettikten sonra tekrar okula döndüler.

• Gülbaba