Öğrenci Değişim Programı Çerçevesinde Fransa Nancy Henri Poincaré Lisesini Ziyaret Ettik.

• GSL-NANCY

Nancy Henri Poincaré geleneksel öğrenci değişim programımız pandemi boyunca verdiğimiz aradan sonra bu sene 13-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında 156. Dönem’den toplam on altı öğrencimiz ve Fransızca Öğretmenlerimiz Hélène Basse ve Merve Dinçşahin eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

Programımızın Fransa ayağı Henri Poincaré öğretmenleri Jean-Frederic Debard  ve 106 dönem abimiz Murat Erpuyan liderliğinde yürütülmektedir.

Ziyaretleri boyunca, öğrenci ailelerinin evlerinde konaklayan öğrencilerimiz, ilk gün okul müdürü Dominique Schnitzler eşliğinde yapılan kahvaltının ardından derslere katılmış, ardından Fransız öğrencilerin organize ettiği piknikte beraber vakit geçirmişlerdir.

Tüm hafta boyunca Nancy şehir gezisi yapılmış,  Art Nouveau akımının örneklerinden evler ziyaret edilmiş, birçok müze gezisi yapılmış, öğrencilerimiz tiyatro izlemeye gitmiştir. Ayrıca öğrencilerimiz, Nancy Belediye Başkanı Mathieu Klein’ın verdiği özel resepsiyona katılmış, belediye sarayını gezme fırsatı bulmuşlardır.

Hazırlamış oldukları program ve misafirperverlikleri için okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerine, öğrencilerimizi konuk eden ailelere teşekkürlerimizi sunarız.