57. Alay Çanakkale Tören Provası Yapıldı

Çanakkale Kara Savaşları’nın başlangıcı olan 25 Nisan tarihinde her yıl düzenlenen 57. Alay Yürüyüşü için İstanbul’dan lise düzeyinde bu yıl da yalnızca Galatasaray Lisesi davet edilmiştir.  Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın 57. Alay Şehitlerini Anma programına katılacak olan Galatasaray Lisesi temsilcileri okulumuz bayrak ve flaması ile “Şehitleri Anma Günü”ne özel olarak yaptırılan kıyafetlerle yürüyüş çalışmalarını tamamlamıştır.

ANZAK adı verilen Avusturalya ve Yeni Zelandalı İtilaf Devletlerinin temsilcilerinin de katılacağı Şafak Ayini’ne karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda büyük önem verdiği ve Atatürk’ün de öne çıktığı Kara Savaşları’nın ülkemizdeki temsil programı Türkiye’deki izciler, sporcular ve üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

24-25 Nisan 2017 tarihinde Çanakkale’ye okulumuz Tarih Öğretmeni Süleyman ÜNLÜSOY ve Beden Eğitimi Öğretmeni Saadettin ZOR eşliğinde gidecek olan 40 kişilik öğrenci ekibimiz prova çalışmalarını okulumuzun “Vatan Uğruna Şehitlerimiz” bölümü ile “Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu” nda gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimiz 24 Nisan 2017 Pazartesi sabahı Çanakkale’ye uğurlanacaktır.