2013-2014 TEV Üstün Başarı Bursuna hak kazanan öğrencilerimiz

Türk Eğitim Vakfı (TEV), bugüne kadar yurt içinde 200.000, yurt dışında ise yüksek lisans eğitimi için 1.441 gence burs imkanı sağlamış ve 27 eğitim kurumu yaptırarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunmuştur. TEV, 40. yılı vesilesiyle 2007 yılından itibaren Türkiye’de ilk defa geleceğimizin liderlerini desteklemek üzere, Üstün Başarı Bursları vermeye başlamıştır. Bu gençler LYS’de ilk 2000’e giren ve liderlik vasıfları bulunan gençler olup, 2013-2014 öğretim yılında her birine toplam 10.000 TL burs ödemesi yapılacaktır.

Üstün Başarı Bursu için Türk Eğitim Vakfı'na 1281 aday başvuruda bulunmuştur. Başarı puanlarına göre yapılan ön eleme sonrası 710 öğrenci kompozisyon sınavına davet edilmiştir. Kompozisyonlar uzmanlar tarafından okunarak adayların kendini ifade etme becerileri ve liderlik özellikleri gözönünde tutularak puanlandırılmıştır. Yapılan başarı sıralaması sonucunda 177  öğrenci mülakata davet edilmiştir. İstanbul’da ve Ankara’da 4 gün süren, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından yapılan mülakatlarda adaylar özellikle liderlik vasıfları ve gelecekteki hedefleri dikkate alınarak değerlendirilmiştir.  Bütün bu işlemlerin sonunda  51 öğrenci Üstün Başarı Bursunu almaya layık görülmüştür. Ayrıca müzik alanında 2 öğrenci de yine konusunda uzman öğretim üyeleri huzurunda gerçekleşen dinleti programı sonucunda seçilmiştir.

2013-2014 öğretim yılında lisemiz mezunu, TEV Üstün Başarı Bursuna hak kazanan öğrencilerimizin listesi aşağıda yer almaktadır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

BURSİYER
KODU