MEB ve Turkcell Zekathon Yarışmasında Öğrencimiz
Elif Akın ve Takımı 1. Oldu.

Turkcell'in Zeka Gücü projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka ve hayal gücünü birleştiren Zekathon yarışması sonuçlandı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 185 Bilim ve Sanat Merkezi'ne (BİLSEM) devam eden öğrencilerin katıldığı yarışmada lise grubunda 'Ağaçları Yapraklarından Tanıyan Uygulama' projesi ile İstanbul Fuat Sezgin BİLSEM öğrencileri elde etti.

Zekathon Jürisindeki Turkcell yöneticileri, özel sektör temsilcilerini ve bakanlık yetkililerinin oylarıyla belirlenen dereceye giren takımlara ödüllerini BiP Meet üzerinden gerçekleşen ödül töreninde ödüllerini Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Serkan Öztürk ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül tarafından takdim edildi. Uzaktan eğitim sürecinde çocukların yapay zekâ teknolojisi ve hayal gücü yardımıyla ortaya koydukları projelerin yarıştığı Zekathon'a Türkiye'nin dört bir yanından öğrenci katıldı.

İstanbul Fuat Sezgin BİLSEM öğrencileri Elif Akın (Galatasaray Lisesi), Sanem Duran, Doğa Akal, Deniz Erçetin ve Ayşe Çavuşoğlu;

'Ağaçları Yapraklarından Tanıyan Uygulama' projesi ile lise grubunun birincileri oldu.

Proje, ülkenin bitki coğrafyasında yer alan ağaçların insanlara yeterince tanıtılmamış olduğu düşüncesinden ortaya çıktı. Geliştirilen mobil uygulama ile yaprak fotoğrafından ağacı tanıyan ve ağaçlar ilgili veri tabanına yüklenen çeşitli bilgilerin kullanıcıya sunulması, ayrıca iki farklı oyunla bilgilerin eğlenceli şekilde öğretilmesi amaçlanıyor.

9.Sınıf Öğrencimiz Elif Akın'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kendisine destek olan ve rehberlik eden danışman öğretmenlerine de teşekkür ederiz.