T.C. Bağdat Büyükelçiliği maslahatgüzarı Efe Ceylan Galatasaray Lisesi’ni ziyaret etti.

• 1.jpg
  • 3.jpg
  • 2.jpg

27 Mart 2014 Perşembe günü 6 ve 7. derste 12-C Sınıfı Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersine katılan Maslahatgüzar Efe Ceylan birikimlerini aktararak son sınıf öğrencilerine önerilerde bulundu.

1995 yılında Galatasaray Lisesi’ni 127. Dönem mezunu olarak tamamlayan Efe Ceylan Galatasaray Üniversitesi’nin de ilk öğrencilerinden biridir.

2001 yılında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığında göreve başladı. İtalya, Kongo gibi çeşitli ülkelerin büyükelçiliklerinde farklı görevlerde bulundu. Halen Irak’ta Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak görev yapmaktadır.

Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Tarih, Hukuk ve Ekonomi gibi bölümlere ilgi duyan öğrencilerin bulunduğu 12-C sınıfında Tarih Öğretmeni Süleyman Ünlüsoy Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersini işlerken okulumuza sürpriz ziyaret gerçekleştiren Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Efe Ceylan Sosyal Bilimler Amfisi’nde öğrencilerle söyleşi yaptı. Burada Efe Ceylan, Türkiye-Irak ilişkileri, Irak’ın durumunun yanı sıra dünya diplomasisi üzerine öğrencilerin sorularına cevap verme imkânı buldu. Başarılı bir diplomat olmanın yolları konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu, Birçok yabancı dil bilmenin önemine değindi ve kişisel gelişim üzerine öğrencilerin merak ettiği tüm sorulara cevaplar verdi. Söyleşi iki ders sürdü. Dersin sonunda tüm öğrenciler söyleşiden oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.