Öğrenci Değişim Programı Kapsamında Fransa Nancy Henri Poincaré Lisesi'ni Ziyaret Ettik.

• Nancy

Nancy Henri Poincaré geleneksel öğrenci değişim programımız pandemi boyunca verdiğimiz aradan sonra bu sene 5-12 Mayıs  tarihleri arasında 157. dönem’den toplam 20 öğrencimiz ve Fransızca Öğretmenlerimiz  Merve Dinçşahin ve Sophie Gallego Şarbat eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

Programımızın Fransa ayağı Henri Poincaré öğretmenleri Jean-Frederic Debard  ve 106 dönem abimiz Murat Erpuyan liderliğinde yürütülmektedir.

Ziyaretleri boyunca misafir ailelerde konaklayan öğrencilerimiz, ilk günü okul müdürü Dominique Schnitzler eşliğinde yapılan kahvaltının ardından derslere katılmış ardından haftasonu Fransız arkadaşları ile birlikte vakit geçirmişlerdir.

Tüm hafta boyunca Nancy şehir gezisi,  Art Nouveau akımının örneklerinden olan evler ve bir çok müze gezileri yapılmıştır. Bir gün Metz şehri gezilmiş ve  Suzanne Valadon'un tablolarının sergilendiği modern ve çağdaş sanatlar müzesisi  Centre Pompidou    gezilmiştir

Nancy Belediye Başkanı Mathieu Klein’ın öğrencilerimiz için verdiği resepsiyona katılmış olup belediye sarayını gezme fırsatı bulmuşlardır.

Strasbourg şehrine düzenlemiş olduğumuz gezimiz sırasında Türkiye Cumhuriyeti Strasbourg konsolosluğu’nda 125. devreden abimiz Başkonsolos Muzaffer Rami Şaylıman’ı da makamında ziyaret etme fırsatı bulduk.

Hazırlamış oldukları program ve misafirperverlikleri için teşekkürlerimizi sunarız.