Fransızca Tiyatro Kulübümüz "Après La Neige" Adlı Oyunlarının Prömiyerini Yaptı.

• GSL Fransızca Tiyatro Kulübü

Okulumuzun Fransızca Tiyatro Kulübü öğrencileri 24 Nisan 2024'te Tevfik Fikret Salonu'nda "Après La Neige" adlı oyunlarının prömiyerini yaptı. Aurélie Namur tarafından yazılan oyun Fukushima'da yaşanan radyoaktif patlamanın geriye bıraktığı etkilerden bahsediyor. Her şeyin yüksek radyasyon seviyesinden ötürü contamine olduğu bir dünyada evlerini bırakarak her şeyden uzak, konteynerde yaşamaya mecbur bir ailenin hayatına odaklanıyoruz. Başrollerini 10. sınıf öğrencilerimizden Ogün Köybaşı ve Leyla Sözer'in paylaştığı oyunda hazırlık sınıfı öğrencilerimizden Tuna Tutkun, Zeren Çöğürcü ve Seyra Mazı ise "Alice" rolünü oynadı. Ayrıca yine hazırlık sınıfı öğrencilerimizden Ali Efe Kıymazaslan, Ömer Faruk Güneş ve Uğur Kerem Sarıiz de oyunda yer aldı. Teknik ekipte ise 12. sınıf öğrencilerinden Burak Pala ışıkta, Arhan Bora Egemen piyanoda ve İsmail Arda Ergene rejisörlükteydi.

Oyunu izlemeye gelen ve bu günde bizi yalnız bırakmayan tüm seyircilerimize teşekkür ederiz.

Après La Neige kadrosu sırada 8-11 Mayıs tarihlerinde Ankara Özel Tevfik Fikret Okullarında gösterilerini sergileyerek Liseler Arası Fransızca Tiyatro Festivali'ne katılacaktır.