First Robotics Off-Season etkinliğine katıldık.

FRC  (First Robotics Competition)’ı tanıtmak amacıyla, Fikret Yüksel Vakfı tarafından  Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünde düzenlenen etkinliğe Bilgisayar Topluluğu ve Bilim Teknik Kulübü öğrencilerimizle katıldık.

1989’da gençlerin bilime ve teknolojiye yönelik ilgisini canlandırmak için Manchester NH’de kurulan FIRST, gençleri bilim, mühendislik, teknoloji ve matematik alanlarında bir eğitim ve kariyer hedeflemeye motive eden ve aynı zamanda özgüven ve hayat becerilerini geliştiren ulaşılabilir ve inovatif programlar tasarlamaktadır. FIRST'un misyonu gençleri heyecanlı, mentor tabanlı bilim ve teknoloji alanlarında yetenekleri geliştirmelerini sağlayan, inovatif olmaya yönlendiren ve liderlik, iletişim gibi hayat becerilerini geliştirmelerini sağlayan programların bir parçası yaparak teknoloji ve bilim alanında liderler olmaları için ilham vermektir.